Uuteen siirtyminen

”tutustuin muutamaan tyyppiin, opein luokat ja osaan lukea lukujärjestystä”
Näin kuvailee oppilas, joka osallistui Kokemäen Yhteiskoulussa tulevien seiskojen kesäryhmään.

Kokemäen Yhteiskoulussa järjestetään nykyään jokaiselle tulevalle 6 luokalle, kahden päivän kesäryhmä. Oppilaille ryhmä on vapaaehtoinen. Vetäjinä kesäryhmissä toimivat Kokemäen kuraattorit. Nyt 6A:n kesäryhmässä oli 13 oppilasta ja kaksi ohjaajaa, jotka ovat olleet ryhmässä viime vuonna. Muiden kuudensien luokkien ryhmät ovat viikolla 24.
Tulevat seiskaluokkalaiset otetaan vastaan juhannusviikolla ja heidän ryhmänsä kestää kolme päivää.

Kesäryhmissä pääosissa ovat toiminnalliset ja seikkailulliset menetelmät. Tutustutaan kouluun, opettajiin ja henkilökuntaan eri tavalla. Mukana apuohjaajina ovat olleet edellisissä ryhmissä olleita oppilaita. Apuohjaajat suunnittelevat ohjelmaa, auttavat järjestelyissä ja toiminnan vetämisessä. He ovat myös vertaistukena oppilaille.

Ryhmien ohjelmaan kuuluu mm. koulusuunnistus eli ympäri koulua on toiminnallisia pisteitä. Piiloleikki koulussa on kuulunut monet vuodet ohjelmaan eivätkä oppilaat siihen kyllästy. Jokaisen ryhmän kanssa myös leivotaan jotakin herkkuja. Joka päivä oppilaat saavat ruuan ja välipalat. Monia oppilaita jännittää siirtyminen uuteen kouluun, uuteen luokkaan. Nämä kesäryhmät ovat olleet yksi tapa lieventää jännittämistä. Onpa joku saanut uusia kavereitakin!

Taho, jolta voi kysyä lisää:
• Nimi: Pirjo Reima
• Puhelinnumero: 040 488 6142
Sähköpostiosoite: pirjo.reima@kokemaki.fi