Vaikka matka- ja lomasuunnitelmasi olisivat menneet koronan vuoksi mönkään, ei hätää. Rentouttavan loman voi viettää myös omassa kotikaupungissa, paikallisia yrittäjiä ja toimijoita tukien. Poimi vinkit talteen ja nauti kesästä Kokemäellä!

Hiipireitti
Kuva: Pia Hirvonen

Retkeile Hiipireittiä pitkin

Kokemäen Pitkäjärveä ja naapurikaupunki Harjavallan Hiittenharjua yhdistää Hiipireittinä tunnettu metsäpolku. Reitti starttaa Pitkäjärven vapaa-aikakeskukselta (Urheilutie 15) ja jatkuu aina Hiittenharjun virkistysalueelle asti (Hiittenharjuntie 3). Reitin varrella on useita taukopaikkoja. Pikkulaavun löydät heti reitin alkupäästä, noin kilometrin päästä Pitkäjärvestä. Palojärven laavu sijaitsee Peipohjassa historiallisen Huovintien varressa. Hiipireitin puolivälissä tauon voi pitää Järilänharjun majalla, ja reitti päättyy Hiittenharjun kotalaavulle. Hiipireitin pituus yhteen suuntaan on noin 15 kilometriä. Reitin opaskartan voi ladata Kokemäen kaupungin verkkosivuilta: https://kokemaki.fi/vapaa-aika/liikunta/

Omatoimiliikkujan paratiisi

Tulkkilan liikuntapuisto on normaalisti aktiivisessa käytössä. Koronaviruksen vuoksi puistossa on ollut hiljaisempaa, vaikka se tarjoaa mitä parhaimmat liikuntamahdollisuudet myös omatoimiliikkujalle. Kokemäen kaupunki kannustaakin kaupungin asukkaita hyödyntämään liikuntapuiston palveluita koronan vaatimat turvavälit, rajoitukset ja hygienian huomioiden.

Alueelta löytyy leikkikenttä, pururata, frisbeegolfrata, lähiliikunta-areena sekä tekonurmi. Lähiliikunta-areena soveltuu niin jalkapallon, koripallon kuin salibandynkin pelaamiseen. Kenttää kiertää 120 metrin juoksurata, ja radalta löytyy pituushyppypaikka. Liikuntapuistossa onnistuu myös porrastreeni.

Liikunnanohjaaja Paula Järven treenivinkit Tulkkilan liikuntapuistoon löydät Kokemäen kaupungin verkkosivuilta: https://kokemaki.fi/vapaa-aika/liikunta/liikunnanohjaaja-tiedottaa/

Tulkkilan liikuntapuisto
Kuva: Pia Hirvonen

Frisbeegolfia kolmella radalla

Frisbeegolf on kasvattanut Suomessa suosiotaan tasaisesti, ja radoilla on toisinaan väkeä ruuhkaksi asti. Kokemäellä ratoja on yhteensä kolme. Pitkäjärven pururadan ympäristössä kulkeva 18-väyläinen metsärata on haastavin ja siksi etenkin aktiivipelaajien suosiossa. Maasto on hiekkapohjaista ja helppokulkuista. Kauvatsalla sijaitseva 9-väyläinen rata ja Tulkkilan liikuntapuiston ympäristössä kulkeva 9-väyläinen rata ovat aloittelijaystävällisiä kohteita. Pakkaa siis kiekot reppuun ja suuntaa maastoon! Frisbeegolf-kiekkoja on mahdollista lainata myös Kokemäen kaupunginkirjastosta.

Kokemäen frisbeegolfradat:

 • Pitkäjärvi (Urheilutie 10)
 • Kauvatsa (Majamontie 10)
 • Tulkkilan liikuntapuisto (Seuratalonrinne)
Pitkäjärven frisbeegolf-rata
Kuva: Pia Hirvonen

Kaupungin leikkipuistot auki

Koronatilanteesta huolimatta Kokemäen kaupungin leikkipuistot ovat avoinna lapsiperheille. Leikkipuistojen käytössä tulee noudattaa Suomen hallituksen antamia ohjeita ja rajoituksia. Fyysisiä kontakteja oman perheen ulkopuolisten kanssa tulee välttää, mutta leikit saavat jatkua toistaiseksi. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla. Tutustu tänä kesänä ainakin Tulkkilan liikuntapuistoon! Pitkäjärven leikkipuiston vieressä on myös lapsille sopiva uimaranta.

Kokemäen leikkipuistot
Kuva: Pia Hirvonen

Kokemäen kaupungin leikkipuistot:

 • Kaupunginmustala, Laurinkatu 2
 • Krootila, Kilkunkierto, Haapionkatu 29–31
 • Kuoppala, Harellintie 14–16
 • Matomäki, Killinkatu 31
 • Peipohja, Muonamiehenkatu 5
 • Peipohja, Jussinpuisto, Pohjalankatu 4–6
 • Penttilänniemi, Penttiläntie 2 A
 • Pitkäjärvi, Urheilutie 3
 • Pyhänkorva, Hakatalot, Hakatie 3
 • Rantavuoltee, Suvanto, Rantavuo 12
 • Tulkkila, Liikuntapuisto, Ruonanpää 14

Uimarannoilla noudatettava turvavälejä

Kokemäellä riittää uimarantoja, mutta suuria ihmismassoja kannattaa nyt välttää. Rannalla loikoillessa ja uidessa tulee muistaa turvavälit, ja mikäli rannalla on jo paljon väkeä, uintireissua kannattaa siirtää myöhemmäksi tai kokeilla toista rantaa. Erityisesti Pitkäjärven uimaranta on Kokemäen helmi: sieltä löydät hiekkarannan lisäksi hyppytornin, beach volley -kentän, leikkivälineitä, liukumäen ja pukukopit.

Pitkäjärven uimaranta
Kuva: Pia Hirvonen

Kokemäen uimarannat:

 • Pitkäjärven uimaranta
  Urheilutie 87, 32810 Peipohja
 • Praasun uimaranta
  Risteentie 414, 32830 Riste
 • Sääksjärvi, Salonpään leirialueen uimaranta
  Maasalonpolku 8, 32920 Kauvatsa
 • Yttilän uimaranta (Kauvatsanjoki)
  Lähteenmäen koulutie 12, 32920 Kauvatsa

Haastepyöräily innostaa liikkumaan

Haastepyöräily on jälleen käynnistynyt 1.5. alkaen ja jatkuu 21.6. asti. Haastepyöräilyn kirjaukset tehdään tänä kesänä ainoastaan mobiili- ja nettikirjauksin. Tämä mahdollistaa omien kirjausten tekemisen myös haastepyöräilyn virallisen ajankohdan jälkeen aina vuoden loppuun asti. Haastepyöräilyn järjestävät Kokemäen kaupungin vapaa-aikapalvelut ja Teljän Latu yhteistyössä.

Virallisena haastepyöräilyaikana kirjauksensa tehneiden kesken arvotaan palkintoja. Nyt jos koska kannattaa kaivaa kypärä kaapista ja lähteä nauttimaan kesäisestä Kokemäestä pyörän satulasta käsin!

Haastepyöräilylenkkisi voi tänä vuonna kulkea mitä tahansa reittiä, eli ei tarvitse käyttää haastepyöräilyyn tarkoitettuja reittejä. Suosittelemme testaamaan ainakin hienoa jokimaisemaa tarjoilevaa Riippusillan lenkkiä, Kolsin lenkkiä sekä Harjavallan lenkkiä.

Lue lisää: https://kokemaki.fi/vapaa-aika/liikunta/satakunnan-haastepyoraily/

Haastepyöräily Kokemäellä
Kuva: Dreamstime

 

Koonnut Tytti Wallenius


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.