Kokemäen nuorisotyöntekijät tavoittavat paikalliset nuoret hyvin

Uusi lasten ja nuorten tukitiimi aloitti toimintansa Kokemäellä tänä keväänä. Tiimi perustettiin tukemaan kokemäkeläisiä nuoria poikkeusolojen aikana. Tukitiimiä vetää etsivä nuorisotyöntekijä Tiia Laine. Tiimissä on mukana hänen lisäkseen kaksi kuraattoria ja toinen nuorisotyöntekijä.

Tiimin tarkoituksena on ollut etsiä konkreettisia ratkaisuja koronapandemian aiheuttamiin nuorten ongelmiin. Tukitiimin kriisipuhelimeen ei pandemian aikana ole kuitenkaan tullut yhtään puhelua.

– Paikalliset nuoret tuntevat minut ja muut nuorten parissa työskentelevät hyvin. Heillä on omat kanavansa viestiä, joten tukipuhelimelle, joka on minun työnumeroni, ei ole ollut tarvetta, Laine kertoo.

Laineen mukaan korona on huolettanut nuoria odotettua vähemmän. Nuoret osaavat etsiä tarvitsemansa tiedon myös itse esimerkiksi sosiaalisesta mediasta. Kaupungin tulisikin kuunnella herkemmin nuorten tarpeita.

– Luottosuhteemme nuoriin on todella hyvä ja tavoitamme heidät onneksi hyvin. Lisäksi nuoret kertovat kaupungin tarjoamista palveluista toinen toisilleen. Vaikka tukipuhelin ei ole soinut, olemme jutelleet nuorten kanssa koronasta ja moni apua tarvinnut on apua myös saanut.

Kokemäen nuorisopalvelut päivystävät koko kesän ajan. Nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa parhaiten heidän omista somekanavistaan ja WhatsApp-numeroistaan. Lue lisää täältä.