Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila on herättänyt paljon kysymyksiä ja huolta. Maaliskuun lopussa Kokemäellä auenneen tukipuhelimen tarkoituksena on tarjota keskusteluapua kaikenlaisten arjen haasteiden helpottamiseksi. Palvelu on avoin kaikille kaupungin asukkaille ikään ja hätään katsomatta.

– Tukipuhelimeen on tullut yhteydenottoja tasaiseen tahtiin, muutaman puhelun päivävauhtia, kertoo puhelimeen vastaava kuntoutuksen ohjaaja Hannu Pruuki.

Olitpa sitten ahdistunut, yksinäinen tai huolissasi läheisistäsi, tukipuhelimen kautta pyritään löytämään ratkaisu ongelmaan. Pruukin mukaan yhteydenottoja on tullut niin riskiryhmään kuuluvilta kuin heidän läheisiltään.

– Tukipuhelimen alkuaikoina yhteydenotot koskivat pitkälti käytännön asioita, kuten turvavälejä, maskien käyttöä ja käsihygieniaa. Puheluihin vastatessani olen huomannut, että oli asia mikä tahansa, puhelu on aina soittajalle hyvin merkityksellinen, Pruuki kuvailee.

Hannu Pruukin työhistoriaan kuuluu niin mielenterveys- kuin nuorisotyötä, minkä ansioista hänellä on laajat verkostot. Niiden avulla soittajia on pystytty ohjaamaan tarpeen vaatiessa oikean palvelun piiriin.

Kokemäen kaupungin tukipuhelin palvelee numerossa 040 488 6234 (arkena klo 8–15). Palvelu maksaa käyttäjilleen vain normaalin puhelun hinnan. Tukipuhelimen numeroon voi lähettää sekä tekstiviestejä että WhatsApp-viestejä.

Myös yli 70-vuotiaille suunnattu puhelinneuvonta palvelee edelleen. Lue ikäihmisten tukipuhelimesta täältä.