Ikäihmisten palveluneuvonta on toiminut Kokemäellä jo useamman viikon ajan. Puhelinpalvelu on tarkoitettu yli 70-vuotiaille. Palvelunumerosta saa apua esimerkiksi ateriapalveluiden, kauppapalveluiden ja kotihoidon järjestämiseksi.

Kokemäen kaupungin sosiaaliohjaaja Tarja Mäntyniemi kertoo, että palvelu tuli tarpeeseen.

– Etenkin ensimmäisinä viikkoina tuli runsaasti yhteydenottoja ja sain olla tiukasti kiinni puhelimessa. Suurin huoli koski käytännön asioita, kuten kaupassa ja apteekissa käyntiä.

Pääsiäisen alla tilanne alkoi jo rauhoittua ja nyt palveluneuvonnan linjoilla on jo ollut hiljaisempaa, joskin ruuhkatilanne vaihtelee.

Palvelunumerosta saa apua esimerkiksi ateriapalveluiden, kauppapalveluiden ja kotihoidon järjestämiseksi.

Palveluneuvonnassa puhelimeen vastaa Mäntyniemen lisäksi työpajaohjaaja Karoliina Tuomola-Heino. Hänen mukaansa erityisesti uudet tiedotteet koronatilanteesta saavat ihmiset soittamaan palveluneuvontaan herkemmin.

– Soittajista noin puolet on ikäihmisiä ja toinen puoli ikäihmisten omaisia. Toisinaan asiat vaativat enemmän selvittelyä ja jatkopuheluita ennen kuin ongelmaan löydetään ratkaisu. Toisinaan ne selviävät nopeastikin, Tuomola-Heino kertoo.

Apua on edelleen tarjolla. Ikääntyneiden palveluneuvonta palvelee arkisin kello 9–15. Mikäli ei ole varma, mistä oikea apu itselle löytyy, palveluneuvonta ohjaa soittajan oikean avun piiriin.

Ikääntyneiden palveluneuvonta arkisin klo 9–15, puh. 040 488 6295.

Tutustu Kokemäen kaupungin koronaohjeisiin täällä.