Porilaissyntyinen Piritta Hagman, 40, tunnetaan missinä ja juontajana, mutta hän on työskennellyt jo pitkään myös hyvinvoinnin ja terveyden parissa. Naisten fysioterapiaan erikoistunut Hagman ottaa asiakkaita vastaan tällä hetkellä Helsingissä ja Porissa.

Hagmanin itselleen hankkima syntymäpäivälahja ylitti loppukesästä uutiskynnyksen: yrittäjänainen oli hankkinut itselleen mökkitontin Kokemäeltä. Paikanvalinta ei ollut sattumaa, vaan Hagmanilla on vahva side tulevaan mökkipaikkakuntaansa.

– Vietin lapsuuteni kesät ystäväni perheen luona Kokemäellä mökkeillen. Kun kuulin, että ystäväni suvun mökkien läheisyydestä on vapautunut tontti, otin välittömästi yhteyttä sen omistajaan, Hagman kertoo.

Kaupat syntyivät, ja nyt Piritta haaveilee oman mökin rakentamisesta. Kiirettä hän ei kuitenkaan pidä, vaan mökki rakennetaan huolella ajan kanssa.

– Minulla on nyt niin paljon lankoja käsissä, etten ota mökin rakentamisesta stressiä. Haluan, että mökistä tulee juuri minulle sopiva paikka, ehkä koko loppuelämäksi, Hagman pohtii.

Mökki tarjoaa luontoa ja rauhoittumista

Lapsuusmuistojen lisäksi Hagman on vieraillut Kokemäellä myös aikuisena. Muutamia vuosia sitten hänen isänsä muutti Kokemäelle, ja Hagman on vieraillut paikkakunnalla säännöllisesti.

– On uskomatonta, miten yhteys johonkin paikkaan säilyy, kun sinne on kerran kasvattanut juurensa. Kokemäki on ollut minulle aina tärkeä paikka, ja mökkitonttini ympärillä asuvat ihmiset ovat minulle kuin perhettä, vaikka emme verisukulaisia olekaan. Lapsuudenystävälläni on myös saman ikäisiä lapsia kuin minulla, Hagman iloitsee.

Mökkeilyltä Hagman odottaa luonnon läheisyyteen pääsyä ja rauhoittumista. Mökin ympäristön ei hänen mielestään tule olla liian laitettu, vaan metsä ja luonto ympärillä saavat näkyä ja tuntua. Vaikka Hagman on vuosien varrella asunut lähellä merta, hän kokee edelleen järvimaiseman itselleen kaikkein rakkaimmaksi – ja nyt hänellä on tontti sen rakkaimman rannan ääressä.

Lue myös: Näyttelijä Santeri Kinnunen lomailee Kokemäellä

Tutustu kesäasumiseen Kokemäellä


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.