Kokemäen kaupunki luovuttaa metallinetsinharrastajien vapaaseen käyttöön Villiönsuvannon tulevan 8 hehtaarin asuinalueen, kiinteistötunnus 271-458-6-19, Kuurolantien ja Kokemäenjoen välinen pelto, lauantaina 28.9.2019 klo 9:00 – 20:00, sunnuntaina 29.9.2019 klo 9:00-20:00 ja maanantaina 30.9.2019 klo 9:00 – 20:00. Tämän jälkeen metallinetsintä ja muu aiheeton liikkuminen alueella on kielletty Kuurolantien päässä olevaa Olkilinnan aluetta lukuun ottamatta, koska pelto muuttuu 1.10.2019 maanrakennustyömaaksi.

 

Etsijöiden tulee noudattaa Suomen Metallinetsijät Ry:n eettisiä sääntöjä, siistiä jälkensä ja käyttäytyä kunnioittavasti toisiaan ja kokemäkeläisiä kohtaan. Kokemäen kaupunki voi osoittaa ensi keväänä jonkin muun maa-alueen harrastajien vapaaseen käyttöön, jos Villiönsuvannon etsinnät sujuvat häiriöittä.

 

Käynti alueelle Kuurolantien ja Elersinkujan risteysalueelta peltoliittymästä. Pysäköinti pellon Kuurolantien puoleisessa päässä. Peltoalueella ei ole palveluja tai esim. wc-tiloja. Kaupungin matkailusivujen kautta https://kokemaki.fi/matkailu/ löytyy mm. ravintoloja ja majoitusta.

 

Alueen käytöstä on keskusteltu Satakunnan museon kanssa ja alueella on tehty pientä esitutkintaa satakuntalaisin voimin ja kulttuurikerrostumaa löytyy läpi pellon. Jo tehtyihin löydöksiin ja alueeseen on mahdollista tutustua lauantaina 21.9. klo 11-15 Kokemäen Pöhinöillä. https://kokemaki.fi/tapahtuma/pohinat/