Kokemäki on mainio kesäkaupunki mökkeilijälle, sen tietää myös näyttelijä Santeri Kinnunen. Vaimon suvun peruja olevalle mökille tullaan silloin tällöin myös talviaikaan, kun vain töiltä keritään.

– Vietämme mökillä usein lähes koko kesän ja käymme siellä pitkälle syksyyn, Kinnunen kertoo.

Kokemäkeä näyttelijä pitää mahtavana kesäpaikkana, sillä alueen palvelut mökkeilijöille ovat kohdallaan. Esimerkkinä hän mainitsee nykyään hienosti toimivan jätehuollon ja kierrätyksen. Erityiskiitos tosin kuuluu kesäsäille, jotka ovat kuulemma yleensä Kokemäellä mitä mainioimmat.

Kokemäen kesätapahtumiin Kinnunen osallistuu mahdollisuuksien mukaan, kun muilta kesän reissuilta ehtii. Halkeenkiven kesäteatteri on monena vuonna kuulunut pariskunnan ”kuriositeetteihin”, kuten Kinnunen asian ilmaisee. Lavalle hän ei kuitenkaan kesällä mieli, vaan antaa päänsä ennemmin levätä.

Muille lomalaisille Kinnusella on kesäiset terveiset:

– Kireitä siimoja ja liivit päälle. Syökää maailman parasta mansikkaa, joka tulee muuten Kokemäeltä!

Teksti: Tytti Wallenius
Kuva: Santeri Kinnusen arkistot


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.