Tomi SuovanenOlen jo muutaman vuoden harrastanut lähiretkeilyä. Metsä on minulle tärkeä paikka, menen sinne liikkumaan, olemaan ja lataamaan akkuja.

Repussa kulkee yleensä mukana ainakin retkikeitin ja vähintään kahvia – moni asia maailmassa on parantunut kannon nokassa istuessa. Kokemäellä on erinomaiset puitteet lähiretkeilyn harrastamiselle ja alueita löytyy – voisiko sanoa eri vaikeusasteilla. Omia suosikkejani ovat ”takapihan” metsä, Norrinkorpi, Tapiolanvainio ja tietysti Koomankangas. Viimeksi mainittu onkin varmasti suosituin ulkoilualue Kokemäellä.

Ota siis suunnaksi Pitkäjärvi, pysäköi pesäpallokentän laidalle ja kävele tien yli, niin olet retkeilyreitillä. Niin sanottu Hiipireitti on merkitty polkujen varrelle pylväin, joissa on sinisellä taustalla kaksi valkoista hahmoa ”reppu selässä”. Eripituisia lenkkejä on valittavissa, ja maasto on helppokulkuista. Reitit kulkevat aina Harjavaltaan asti. Merkinnöistä huolimatta kartta tai karttasovellus on hyvä apuväline.

Laavuja löytyy kaksi, molemmissa tulentekopaikka ja puucee. Hyvän päiväpatikoinnin saat aikaiseksi, kun lähdet kohti Palojärveä, sieltä Piikajärvelle ja takaisin. Itse kutsun tätä kolmen järven lenkiksi. Alueella voi liikkua jalan tai pyörällä, talvella joko hiihtäen tai lumikengillä.

Toisaalla luonnontilassa oleva suojeltu Tapiolanvainio tarjoaa tunnelmaa, jota on vaikea kuvailla. Metsävanhus ottaa sinut avosylin vastaan, mutta ei päästä helpolla. Kulkeminen on paikoin vaikeaa. Mutta se vastaa sille, joka kuulee metsän äänen.

Teksti ja kuva: Tomi Suovanen