Miksi lähteä jokea kauemmas kalaan? Kokemäeltä löydät kesäiset aktiviteetit, valloittavat kesäkahvilat, luonnon ihmeet ja kiinnostavat kulttuurikohteet. Tekemistä ja kokemista riittää koko perheelle. Tervetuloa päiväksi tai vaikka koko lomaksi!

Uutta energiaa Pitkäjärveltä

Pawa Training
Kuva: PAWA Training

Liikunta- ja valmennuspalveluita tarjoavan PAWA Trainingin toiminta muutti toukokuun alussa kokonaan Pitkäjärvelle. Uudet toimitilat Pitkäjärven vapaa-aikakeskuksessa mahdollistavat asiakkaille entistä monipuolisemmat harjoittelupuitteet, sillä käytössä ovat nyt liikuntasalin lisäksi muun muassa ulkotreenialue, pururadat ja hiekkarannat.

PAWA Training uskoo ryhmän ja yhdessä tekemisen voimaan, ja sen erikoisalaa ovatkin erilaiset ryhmävalmennukset. Yrityksille räätälöidään sopivat ohjelmat kesäisiin tyhy- ja tyky-päiviin. Jatkossa palveluissa korostuvat myös golf-fysiikkapalvelut.

www.pawa.fi

Koe joki kahvitellen

Cafe Vitikkalan idyllinen jokikahvila sijaitsee Vitikkalan saaressa keskellä Kokemäenjokea. Kartanon päärakennuksesta löytyvään kahvilaan pääsee suoraan joenpuoleisesta pääovesta. Kahvit voi nauttia joko sisätiloissa tai terassilla mahtavaa puutarhaa ihastellen.

Kartanon sisätiloista voi vuokrata kabinetin kokouskäyttöön, ja kesäaikaan kokoustilaa löytyy myös 1700-luvulla rakennetusta väentuvasta päärakennuksen vieressä. Rusthollin vuosisatoja vanhat perinteet näkyvät muun muassa väentuvan hirsissä ja puutarhan omenapuissa.

www.vitikkala.fi

Muuntamon herkkuja

Muuntamokahvilan kakkubuffet
Kuva: Kokemäen Sähkö

Kokemäen Sähkön vanhasta päämuuntamosta löydät idyllisen Muuntamokahvilan, joka on avoinna kesä–elokuussa päivittäin. Tarjolla on ainakin tuoreita leivonnaisia, kakkuja, jäätelöä ja virvokkeita. Kahvilassa terasseineen on yhteensä 70 asiakaspaikkaa. Kahvittelun lomassa kannattaa tutustua nostalgisen Sähkömuseon kokoelmiin.

Muuntamon historia kantaa aina 1920-luvun alkuun asti. Päämuuntoasema toimi sähkönmuuntotöissä aina vuoteen 1997 saakka. Vuodesta 1999 rakennus on jatkanut elämäänsä museona ja kahvilana. Idyllinen ympäristö tarjoaa kesäherkkua kaikille aisteille.

www.kokemaensahko.fi/sahkomuseo

Aktiviteetit koko viikonlopuksi

Kesäisen Kokemäen helmi eli Pitkäjärven alue tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen kesänviettoon. Hostellista löydät siistit ja mukavat majoitusolot kolmen hengen huoneissa. Werannan 120-paikkaisella kesäterassilla nautit herkullisen ruuan lisäksi Pitkäjärven ainutlaatuisista maisemista.

Sopivaa tekemistä löytyy niin metsän rauhaa arvostaville kuin aktiivisemmasta tekemisestä nauttiville. Hellepäivien helpotus on vastassa Pitkäjärven rantasaunassa, jonka yleisövuorot palvelevat ex tempore -uimaria ja varausmahdollisuudet laatuaikaa viettäviä kaveriporukoita.

www.pitkajarvi.fi

Luonnon rauhaa rakastavalle

Sääksjärvi on syntynyt maahan syöksyneen meteoriitin törmäysvoimasta noin 600 miljoonaa vuotta sitten. Sääksjärvi laskee Kauvatsanjokea pitkin Kokemäenjokeen. Rannoilla voit nauttia uimarantojen ja veneenlaskupaikkojen suomista virkistysmahdollisuuksista.

Hiihtäjien tuntemasta Sääksjärven reitistä järven länsiosissa voi kesäaikaan nauttia meloen tai patikoiden. Evästaukoja varten Sääksjärven alueelta löytyy useampikin laavu tulentekopaikkoineen. Keskuspaikalla Salonpään alueella on myös wc. Sääksjärvi-reitin opaskartan saat Kokemäen kaupungin verkkosivuilta.

https://kokemaki.fi/vapaa-aika/liikunta/

Haikki Harjavaltaan asti

Kokemäen Pitkäjärvi ja naapurikaupunki Harjavallan Hiittenharju yhdistyvät pururadalla, joka tunnetaan Hiipireittinä. Pitkäjärveltä alkavan reitin varrella on monia hyviä eväs- ja taukopaikkoja: Pikkulaavu, Palojärven laavu, Järilänharjun maja sekä Harjavallan Ladun kota. Reitin varrella on hyvät opasteet, joten aloittelevakin retkeilijä pysyy varmasti kartalla.

Vain reilun kilometrin päässä Pitkäjärven vapaa-aikakeskuksesta sijaitseva Pikkulaavu sopii myös lapsiperheen retkikohteeksi. Laavulta löytyy polttopuita nuotiontekoa varten sekä wc. Reitin opaskartan voi ladata Kokemäen kaupungin verkkosivuilta.

https://kokemaki.fi/vapaa-aika/liikunta/

Näe historia omin silmin

Kokemäen MaatalousmuseoKokemäen Maatalousmuseoon on kerätty maatalousesineistöä, pienoismalleja, asekokoelmia ja eri ammattialojen kalustoa. Museo syntyi, kun vuonna 1913 perustettu Kokemäen kotiseutuyhdistys halusi kerätä talteen tavallisen kansan työvälineitä ja kotitalousesineitä.

Vuonna 1938 museo muutti vanhaan lainajyvästömakasiiniin Suomen ensimmäisenä viljamakasiiniin perustettuna museona. Museon näyttely on säilynyt lähes muuttumattomana noista ajoista asti – toisin kuin maailma sen ympärillä. Tutustuttavaa ja ihmeteltävää riittää kolmessa kerroksessa. Museoon on vapaa pääsy.

Sonnilan kirkkotie 6. Lisätiedot ja aukioloajat.

Ihmeitä tekeviä vaikutuksia

Pyhän Henrikin kappelin saarnahuone on Suomen vanhin säilynyt puurakennus, joka kansanperinteen mukaan toimi keskiajalla Suomen kansallispyhimyksen Piispa Henrikin saarnahuoneena. Katolisena aikana saarnahuone oli tärkeä pyhiinvaelluspaikka, jolla uskottiin olevan ihmeitä tekeviä vaikutuksia. Sen suojarakennukseksi pystytetty kahdeksankulmainen kappeli vihittiin käyttöön kesäkuussa 1857.

Kappelin aukioloajat löytyvät Kokemäen kaupungin verkkosivuilta. Lisätietoa kappelin ja museoiden aukioloista saa myös puhelimitse numerosta 040 488 6172 (heinäkuussa 040 488 6291).

Risteentie 28. Lisätiedot ja aukioloajat.