Nuorten vaikuttajaryhmä on nuorisovaltuuston kaltainen organisaatio, jonka tehtävänä on tuoda nuorten sana ja mielipiteet kuuluviin Kokemäellä, edistää nuorten osallisuutta sekä järjestää erilaisia nuorille suunnattuja retkiä ja tapahtumia.

Kokemäen nuorten vaikuttajaryhmään kuuluu tällä hetkellä 9 jäsentä. Ryhmään voi liittyä kuka tahansa 13–29-vuotias kokemäkeläinen nuori, joka haluaa kehittää omaa kuntaansa ja sen nuorille tarjoamia palveluja.

Vaikuttajaryhmän puheenjohtaja Jeny Thanwises, varapuheenjohtaja Oskari Pere sekä jäsen Maiju Grundström kertovat lyhyesti, mitä tarjottavaa Kokemäellä on kesäisin nuorille ja mitä nuoret tänne kaipaisivat.

Mikä on parasta Kokemäen kesässä?

– Parasta Kokemäen kesässä on ehdottomasti se, kun pääsee kavereiden kanssa pelaamaan jalkapalloa ja tietty uimaan Pitkäjärvelle, Jeny kertoo. Samoilla linjoilla on myös Oskari, jonka mukaan Pitkäjärvellä hengailu, vesihiihto joella ja uinti ovat kesän parasta antia.

Maijun mukaan parasta Kokemäen kesässä on ehdottomasti rauhallisuus – ei ole hätää, etteikö uimarannalla tai liikuntapuistossa olisi tilaa vielä kouralliselle auringonpalvojia.

Mitä tekemistä nuorille on tarjolla kesäisin?

Vaikka virkistys- tai vapaa-aikapalveluiden määrä ei vetäisikään vertoja isommille kaupungeille, on Kokemäellä silti paljon tekemistä. Esimerkiksi Kokemäenjoki tarjoaa hyvät mahdollisuudet uimiselle, veneilylle tai kalastukselle.

– Jokea voi käyttää myös inspiraation lähteenä ja mennä ulos maalaamaan tai vaikkapa ottamaan valokuvia, Maiju toteaa. Hän lisää, että nuorten kannattaa hyödyntää liikuntapuistoa tai Puurijärvi-Isosuon tarjoamia ulkoilureittejä.

Sekä Oskari että Jeny kertovat, että nuorille tarjotaan suhteellisen monipuolisesti tekemistä kesällä. Pitkäjärvellä on mahdollisuus olla ja viettää aikaa kavereiden kanssa. Kokemäellä järjestetään myös erilaisia leirejä.

Kerro kolme asiaa, joita toivoisit Kokemäelle.

Nuoret toivovat yleisesti Kokemäelle lisää tapahtumia, jotka koskettaisivat kaikkia ikäryhmiä. Vaikuttajaryhmän kokouksissa on usein tullut esille se, ettei nuorilla ole Nuorten nettikahvilan eli Nuokkarin lisäksi hirveästi hengailupaikkoja, joissa he saisivat oleilla vapaammin.

Taiteen harrastajille toivotaan paikkaa luoda tilataidetta ulkona. Myös Skeittiparkkia on toivottu jo pitemmän aikaa Kokemäelle.

 

Koonnut: Jenni Kotajärvi