Jätehuoltomääräykset uudistuivat

Porin seudun päivitetyt jätehuoltomääräykset astuivat voimaan 1.1.2019. Merkittävin muutos määräyksissä koskee sekajäteastian pidennettyä tyhjennysväliä. Jäteastiat on tyhjennettävä säännöllisesti ja riittävän usein. Sekajäteastian tyhjennysväli voi olla jatkossa neljä viikkoa ympäri vuoden, eikä kesäaikaista tyhjennysvälin lyhentämistä enää tarvita. Uudet jätehuoltomääräykset mahdollistavat sekajäteastian tyhjennysvälin pidentämisen kahdeksaan viikkoon ympäri vuoden, jos biojäte kompostoidaan tai erilliskerätään. Kahdeksan viikon tyhjennysvälistä tehdään ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle. Kompostoivien tai biojätteet erilliskeräävien talouksien on tietyin perustein mahdollista hakea jopa 12 viikon tyhjennysväliä. Tämä edellyttää viranomaisen tekemää poikkeamispäätöstä.

Lisätietoja: Porin seudun jätehuoltojaosto, jatehuoltojaosto@pori.fi, 044 7012528 tai 044 7013332

Muovipakkausten lajittelu

Päivitettyjen jätehuoltomääräysten myötä energiajätteen keräys loppuu ja tilalle tulee Muovipakkauksiamuovipakkausten keräys. Velvoite muovipakkausten lajitteluun on yli 9 asunnon kiinteistöillä. Siirtymäaikaa on kesäkuun 2019 loppuun asti. Pienemmillä asuinkiinteistöillä asukkaat voivat halutessaan hankkia oman keräysastian tai viedä lajitellut muovipakkauksensa Kokemäen S-marketin tai K-Supermarket Teljänportin Rinki-ekopisteille.

Lisätietoja: rinkiin.fi

Vaarallisten jätteiden vastaanotto

Vaarallisia jätteitä voi toimittaa Kokemäen paloasemalle, os. Haapionkatu 23, tiistaisin klo 14–18 (suljettu 2.7. ja 9.7.).

Vaarallisen jätteen kiertävä keräys la 28.9. Tuo jäteöljyt käsin nostettavissa kanistereissa, öljyn imuauto ei ole mukana.

klo 9–11 Kauvatsan paloasema, Yttiläntie 277

klo 12–14 Tulkkilan paloasema, Haapionkatu 23

Sähkö- ja elektroniikkaromun (SER) vastaanotto

Kokemäen ympäristöhuolto, os. Kartanonvoima 7, kuukauden 2. keskiviikko klo 15–18

Peipohjan autovaruste, Linjatie 2 ja Köyliöntie 358, ma–pe klo 8–17

Haravointijäte

Kaupungin varasto, Puhdistamontie

 

Muut hyötyjätepisteet löytyvät osoitteesta kierratys.info

Ota yhteyttä Porin seudun jäteneuvontaan:

www.pori.fi/jateneuvonta, 044 701 2500