Kokemäen ja Harjavallan loppukesään kuuluu Satasoitto. Vuosittain järjestettävän tapahtuman konsertteja kuullaan tänä vuonna 23.8.–1.9.2019. Konserttipaikkoina hyödynnetään paikallisia kulttuurikohteita Kokemäen kirkkoa, Vanhaa Yhteiskoulua ja Seurataloa. Musiikkia viedään paikkakunnan kouluihin ja vanhainkoteihin.

Satasoiton avauskonserttiin perjantaina 23.8. esiintyjäksi saapuu lauluyhtye Rajaton. Jäsenten musiikilliset taustat vaihtelevat klassisesta musiikista kansanmusiikkiin, iskelmään ja rockiin. Vaikutteiden laaja kirjo luo pohjan Rajattoman soinnin monimuotoisuudelle. Ääni on Rajaton.

Vanhalla Yhteiskoululla su 25.8. ollaan Laulutunnilla Pariisissa. Konsertti juontaa juurensa Aino Ackté -oopperaan, jossa sopraano Päivi Pylvänäinen lauloi Aino Acktén roolin ja bassobaritoni Juha Kotilainen Aino Acktén laulunopettajan Edmond Duvernoy’n roolin. Tässä konsertissa he kohtaavat jälleen ja tulkitsevat katkelmia oopperasta sekä rakastetuimpia ranskalaisia ja suloisimpia suomalaisia lauluja. Säestäjänä pianisti Jukka Nykänen.

Yhteislaulukonsertti pidetään Kokemäen Seuratalolla torstaina 29.8.

Perjantaina 30.8. Kokemäen kirkossa esiintyy Pori Sinfonietta, joka uusii Satasoitossa syyskauden avauskonserttinsa. Konsertin johtaa Sinfoniettan uusi ylikapellimestari Tibor Bogányi. Konsertin ohjelma tarkentuu orkesterin julkaistessa tulevan syyskautensa ohjelman.

Koululaisten iloksi esiintyy Timo Brass Band, ja vanhemmalle väelle tarjoillaan laulua harmonikan säestyksellä palvelutaloissa.

Satasoiton monipuolinen ohjelma on nähtävissä tapahtuman nettisivuilla www.satasoitto.fi. Osa tapahtuman konserteista järjestetään Harjavallassa. Tapahtuman lipunmyynti käynnistyy kesäkuussa, lahjakortteja on jo nyt saatavilla Kokemäellä Passin Kello ja Kulta -liikkeessä.

Satasoitto-festivaalin ohjelman ovat koonneet taiteelliset johtajat Eeva-Maija Talasma ja Markku Ollila. Satasoittoa järjestää Satasoittoyhdistys ry. Tapahtuman tuottajana toimii Tiina Starcke. Festivaalin mahdollistaa Taiken, Harjavallan ja Kokemäen kaupunkien, Emil Cedercreutzin säätiön ja alueen yritysten ja yhdistysten tuki ja yhteistyö. Satasoitto on valtakunnallisen Finland Festivals -verkoston jäsen.

Lisätiedot: tiina.starcke(at)satasoitto.fi, puh. 040 488 6294