Viime kesästä asti Kokemäen keskustakuvaa hallinnut rakennustyömaa alkaa näyttää valmistumisen merkkejä. Ennen ulkojäänä toimineen hiekka- ja asfalttipalstan päälle on tyhjästä noussut ihan liikuntahallin näköinen pytinki.

Hallin rakennuttaminen herätti joitakin aikoja sitten tiukkaa keskustelua sen ollessa pinnalla yhtaikaa kouluverkkouudistusten kanssa. Räväköitäkin vastustavia kannanottoja esitettiin, jotkut olivat hyvin perusteltuja, kun taas joissain meni puurot ja vellit pahasti sekaisin etenkin rahoituspolitiikan suhteen. Liikuntahallihan kustannetaan pitkälti valtion tämän kaltaisille hankkeille myöntämällä tukirahalla.

Oli miten oli, siinä se nyt seisoo, ja on kohta valmis käyttöönotettavaksikin. Itse pidän tätä, liian ylitsepursuavia sanoja vältellen, erinomaisena uutisena.

Liikuntahalli täydentää entisestään Kokemäen urheilupaikkojen sarjaa, joka on tämän kokoluokan kaupungille merkittävä. Pitkäjärven puitteet jäähalleineen, yleisurheilukenttineen ja muineen ovat jo vuosikymmeniä kelvanneet Suomen suurimmalle liikuntaleirille, ja Tulkkilaan neljä vuotta sitten valmistunut liikuntapuisto, etenkin sen keinonurmikenttä, toi laadukkaat olosuhteet myös keskustaan. Liikuntahalli tekee kovasta kaksikosta kolmikon. Taustatukea antavat muun muassa tennis- ja beachvolleykentät sekä kuntosalit. Kaikenlaista sitä on.

Minä olen tauolla seuratoiminnasta, mutta olen ehtinyt viettämään oman aikani niissä syksyisissä kokouksissa, joissa todetaan ulkoharjoittelukauden lähestyvän loppuaan ja ryhdytään neuvottelemaan talven salivuoroista. Ensin jaetaan vuorot seurojen kesken, sitten ne pääsevät jakamaan saaliinsa omille joukkueilleen. Harva lajilleen omistautunut aktiivi lähtee niistä palavereista varauksettoman tyytyväisinä.

En tiedä tarkkaan, millaisia suunnitelmia ja mahdollisuuksia seuroilla uuden hallin suhteen on, mutta uskon ja toivon sen parantavan merkittävästi niiden talviharjoittelumahdollisuuksia. Vaikka kaikki eivät olisikaan uuteen halliin änkeämässä, vapauttaa se aikoja myös vanhoilta parketeilta, kun valinnanvaraa on enemmän. Ja yhä harvemman täytyy mennä perjantaina iltakahdeksalta 20 lapsen kanssa koulukeskuksen alasaliin mänttäämään.