Olen aina pitänyt luonnossa liikkumisesta. Siitä, että voi vain kävellä puiden keskellä ja tiputtaa hetkeksi arkiset ajatuksensa ihmeellisen maailman ihailuun ja tarkkailemiseen. Lapsia moinen ajanviete kiinnostaa tasan tiettyyn pisteeseen saakka, koska lapsi tarvitsee konkreettisempaa tekemistä ja näkemistä.  Kotimme lähellä sijaitsee kiva pieni metsäpolku, jonka kävelemisestä perheen kesken on tullut tapa. Silti sen pikkuisen puolituntisen aikana (joka edetään kolmivuotiaan kävelytahdissa) matka pitää jakaa pienempiin etappeihin; ”kohta on alamäki”, ”jaksa vielä hetki, kohta päästään katsomaan, onko hevoset ulkoilemassa”.

Ulkona leikkiminen on lapsella verissä, mutta nimenomaan ulkoilu perheen kesken vaatii pientä esivalmistelua. Niinpä olenkin ihan konkreettisesti miettinyt lisää ulkoharrastuksia, joihin koko perhe voisi helposti uppoutua. Erilaisia pelejä voi toki pelata ihan omassakin pihassa, ja fillarilla pääsee taittamaan vähän pidempää matkaa. Halusin silti löytää jotakin uutta, tai ainakin meille uutta, ja niinpä vein lapset tutustumaan frisbeegolfiin. Kokemäeltä löytyy tarkoitukseen parikin rataa, toinen keskustasta tekonurmikentän ja leikkipuiston ympäriltä, ja toinen Pitkäjärven ulkoilumaastosta. Koska mielin nimenomaan sinne metsäpoluille, valitsin jälkimmäisen vaihtoehdoista.

Frisbeegolf on sen verran uusi juttu, että lajiin tutustuminen, tai oikeastaan edes siitä kiinnostuminen, on jäänyt niin sanottujen ruuhkavuosien jalkoihin. Voin kuvitella, että silloin parikymppisenä tämä olisi ollut kaveriporukalla hittijuttu, mutta kuten niin moni muukin uusi trendi, on tämäkin jäänyt vain ottamatta haltuun.

Kokemäellä toimiva Friba-Tikat -yhdistys järjestää kuitenkin niin frisbeegolfin viikkokisoja, kuin ihan lajiin tutustuttamista, joten käytimme tilaisuuden hyväksi, ja astuimme lasten kanssa pehmeälle metsäpolulle. Sopivasti ulkoilua ja tekemistä, eikä tosiaankaan haittaa, vaikka kierroksen tekeekin vähän vähemmän tavoitteellisesti.

Tähän ajanvietteeseen voi hyvin yhdistää, vaikka pienen eväsretken, tai kierroksen jälkeen palkita lapset (toisin sanoen itsensä) jäätelöllä. Tosin vielä ei ollut terassi ja jätskikioski auki, joten me jatkoimme golfradalta leikkipuistoon järven rannalle. Ihan mukavaa vaihtelua sekin, kun hiekkalaatikon reunalta voi ihastella peilityyntä järvenpintaa.

Frisbeegolfradan lisäksi Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksesta löytyy golfhalli, jäähalli, uimaranta, ulkoilureitit, urheilu-, jalkapallo-, tennis- ja pesäpallokentät, sekä aika paljon kaikkea muuta. Kokemäellä Pitkäjärvi, ja sen ympäristö, ovat aktiivisessa käytössä, ja kesällä keskustasta järvelle johtavalla kevyenliikenteenväylällä näkee tauotta niin pyöräilijöitä kuin rullaluistelijoitakin.

Me onnistuimme kuitenkin löytämään yksinkertaisen ja edullisen ajanvietteen luonnosta. Kenties mustikkametsäänkin saa peremmin kavereita, kun reppuun heittää lapsille pari värikästä kiekkoa – ja ne eväät!